Září v HRAběcí

Září v HRAběcí bylo olemováno tématem domova a zabydlování se v HRAběcí po prázdninách. HRAboši si namalovaly jmenovky na nové věšáčky (oboje je parádní, přijďte se podívat, kdo jste ještě neviděli), bramborovými razítky ozdobily povlaky na polštáře k odpočívání u měsíční pohádky (v září jsme vyprávěli Tři medvědy). 

Domečky Made in HRAbeci

Řemeslná dílna s Hrochem (vyrábění domečků)

Domečkové jmenovky na věšáky
 

Bramborové razítko design by Agáta

Čemu se v mládí muž naučí, později žena jako když najde...

Nezlobte se na lichožrouty...

Pokud máte doma stejně jako my spoustu lichých ponožek, můžete s dětmi vyrobit ponožkové míčky - ty naše jsou plné fazolí, čočky, rýže, kuskusu... Zapojit se můžou i ti nejmenší sourozenci, potrénují haptiku, mohou přesypávat, rozsypat čočku po kuchyni, takže se staršími pocvičíte jemnou motoriku a třídění. Starší mohou mezi ponožkami nejdříve rozlišit ponožkové páry od těch lichých atd. Prostě až k Vám zas přijdou lichožrouti, nevyhazujte to, co po nich zbylo.


Bezinková barva na ohni vařená

Druhou zářijovou středu jsme otevřeli vrátka veřejnosti, představovali jsme si, jak si hráli děti za dob našich babiček a dědů. Vyvařili jsme bezinky na ohni, abychom v nich mohli obarvit plátýnka. Děti hrály kuličky, střílely špačky, jen tak si malovaly a hrály na zahradě i v lese.


Domečky pro Tři medvědy z měsíční pohádky

HRAboši vyhlížejí ovečky...

... a dočkali se i spousty dalších zvířat.

 Vypravili jsme se na první letošní výlet za zvířaty do jednoho hospodářství. Potkali jsme malá prasátka i ohromná prasata, slepice, králíky, kozy, koně... Bylo toho prostě hodně. A některá zvířata děti mohly i samy nakrmit.


Koberec jak z Bytexu z dob největší slávy


Každé úterý, pokud nejedeme na výlet, jdeme na Hraboší místo (děsně tajné místo dál v lese). I tam jsme se zabydlovali, zdobili si ho, opravovali hnízdo. To nafotíme, až ho jednou dobudujeme.



Kroužek detektivů přírody

A taky začaly kroužky. V pondělí dramaťák s Verčou a ve středu joga s Káčou, stejně jako vloni. Nově má Kája přírodovědný kroužek, ale jsou to takoví detektivové přírody. Zkoumají zákonitosti, hledají semena a jiné zajímavé kousky přírody. To vše pak podrobně pozorují pod lupou i stereolupou.


Ptačí péro z neptačí perspektivy

V lese se dá potkat leckdo...


Těšíme se, co přinese říjen.
My z HRAběcí

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omalovánkový herbář jarních bylin

Jindřiška a padák aneb Jak na RANNÍ KRUH se školkovými dětmi?

Písmenkový příběh na J