Made by Hroch II – hračky pro malé lovce


Made by Hroch II – hračky pro malé lovce

Když můj nejstarší syn chodil do lesní waldorfské školky, tak jedna z jejich paní učitelek popisovala, jak si kluci hrají na rytíře… Když jsem se zaposlouchala do rozhovorů dětí, tak mi přišlo, že to bude spíš hra na transformery… u nás doma v té klučičí bandě pod vlivem popkultury už delší dobu jedou ninjové a po skoku (který za našeho dětství dělal opičí král Sun wu kung) následuje výkřik Nyndža gou. Ať to jsou rytíři, transformeři nebo ninjové je jasné, že bojují.

Obrázek dítěte s plastovým kulometem střílící po okolí, může být pro nás outlocitné matky poněkud nekomfortní. Když se u vás sejde ještě ekologické cítění a nekvalitní plastové hračky jsou pro vás demonstrací plýtvání všemožnými zdroji, tak se zdá, že vaše děti jsou odkázány na klacky v lese. Ty jsou samozřejmě pro svoji univerzálnost nejlepší. Kde koupíte meč, kulomet a trekingovou hůl v jednom?

Matka by děti pro hračky do lesa poslala, naštěstí mají i tatínka a ten jim koupí lego a vyrobí zbraň. Materiálově a esteticky obstojí i pro waldorfské nadšence a citlivější maminky, takže hra boj či lov může začít.



Pro hru na drsné nekompromisní válečníky, kteří ovšem (minimálně u nás v Čechách) mají romantickou auru, se hodí ramínkové luky. Vaši malí indiáni je lehce natáhnou, a tak mohou bez problémů střílet sami. K výrobě potřebujete jedno staré dřevěné ramínko, vrtačku a silnou gumu na tětivu. Na šípy lze použít týblové tyče, které koupíte v železářství. Uříznete je na požadovanou délku, jeden konec ořežete ořezávátkem na silné pastelky.


Prak, zbraň dětských vesnických gangů, máme doma ve dvou verzích - klasický dřevěný a kovaný. Mimo ypsilonového těla praku budete ještě na výrobu potřebovat silnou gumu (nejlepší je letecká) a kus kůže.

S luky a praky se ale pořádně nedá hrát ani na vojáky ani na loupežníky, možná jen na partyzány, a tak je potřeba vyrobit i pistole, pušky, šavle a meče.

Rytíři, vojáci i ninjové dobojovali, a tak je čas na mírumilovnější hru. Co třeba jít na ryby? To je taky lov. Bydlíte-li (nebo v létě táboříte) u potoka, tak máchání dřevěné rybky ve vodě, předstírajíc ulovení pstruha k večeři, může být velká zábava.


Lovu zdar všem indiánům, válečníkům a lovcům:)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omalovánkový herbář jarních bylin

Jindřiška a padák aneb Jak na RANNÍ KRUH se školkovými dětmi?

Písmenkový příběh na J